Marina, supravieţuitoarea accidentului provocat pe trecerea de pietoni de un poliţist, audiată în scaun rulant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politist raisa

Marina, fetiţa care a fost rănită în accidentul provocat de un poliţist, în Sectorul 1 al Capitalei, şi soldat cu moartea Raisei, a dat, ieri, declaraţii despre circumstanţele în care a avut loc tragedia.

Audierea s-a desfăşurat la domiciliul fetiţei în prezenţa unei femei-poliţist, a avocatului Adrian Cuculis şi a părinţilor. Printre lacrimi, dintr-un scaun rulant, Marina a povestit că mergea spre şcoală împreună cu prietena ei Raisa, la care dormise cu o seară înainte. Nu era grabă pentru că prima oră aveau dirigenţie. Când au ajuns la trecerea de pietoni, fetele s-au asigurat şi au început traverseze cu ochii pe maşina de poliţie despre care Marina spune că nu avea girofarul pornit. Erau sigure că echipajul va opri la trecere. La un moment dat, au auzit cum se turează motorul maşinii de poliţie, au decis o ia la fugă, dar nu au avut nicio şansă.

Conform avocatului Adrian Cuculis, tot ieri ar fi trebuit să se stabilească ziua când poliţistul care a provocat accidentul va fi supus testului poligraf, dar decizia a fost amânată pentru mâine, zi în care agentul trebuie să comunice dacă acceptă sau nu testarea. Avocatul Cuculis susţine că a solicitat testarea cu poligraful deoarece această probă este absolut necesară pentru a se vedea unde exact mergea poliţistul în momentul accidentului. 

Pe 13 ianuarie, Raisa şi Marina au fost lovite de o maşină a Poliţiei, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune urgentă şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.

Procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală, fiind dispusă o expertiză pentru a stabili exact viteza cu care rula maşina în momentul impactului. Poliţistul care a provocat accidentul a fost plasat sub control judiciar.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite