Magazin cu droguri legale, demolat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au demolat ieri-dimineaţă un chioşc de pe strada Râul Doamnei, ce a funcţionat timp de aproape o lună ca magazin de etnobotanice.

Demolarea a fost anunţată drept prima de acest gen din Bucureşti, alături de promisiunea făcută de edilul sectorului  6, Cristian Poteraş, de a se implica activ în desfiinţarea „magazinelor de vise“.

„Inspectorii de la Poliţia Comunitară Sector 6, sprijiniţi de echipe ale Administraţiei Domeniului Public (ADP) şi Dezvoltare Urbană Sector 6, vor demola pentru prima dată în Bucureşti un magazin care comercializează substanţe etnobotanice“, se arată în comunicatul emis de Primăria Sectorului 6.   

Au împuşcat doi iepuri

În realitate, chioşcul a fost demolat pentru că nu avea toate actele în regulă, iar faptul că a funcţionat o perioadă de timp ca „spice shop“ n-a făcut decât să-i grăbească sfârşitul.

„Am primit mai multe reclamaţii din partea părinţilor ai căror copii învaţă la Şcoala 121 din apropiere. Ei se plângeau de faptul că în acest spaţiu, situat foarte aproape de şcoală, se vindeau droguri legale. A fost inspectat şi s-a constatat că nu avea toate autorizaţiile, aşa că s-a trecut la demoarea lui. Aşa am împuşcat doi iepuri dintr-o dată“, a spus purtătoarea de cuvânt a primăriei din sectorul 6, Valentina Drăgan.

Ea a adăugat că la următoarea şedinţă a Consiliului Local se va discuta un proiect prin care să fie interzisă funcţionarea tuturor „magazinelor de vise“ din sectorul 6. Directorul ADP Sectorul 6, Marius Ambrozie, susţine însă că „spice shop”-urile care funcţionează pe spaţiu privat sunt imposibil de desfiinţat, atâta vreme cât nu există o lege care să permită acest lucru. „Acum am intervenit pentru că era vorba de domeniul public“, a explicat Ambrozie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite