EXCLUSIV Turnul Primăriei, tunul lui Oprescu

O dată la patru luni, Primăria Capitalei plăteşte câte un milion de euro chirie pentru sediul de 14 etaje situat pe Splaiul Independenţei nr 291-293. Banii, care sunt mai mult decât dublu faţă de o chirie normală, se duc în contul unui off-shore din Cipru, A B and G Partners Limited.

Ştiri pe aceeaşi temă

Afacerea imobiliară a fost mană cerească pentru cel care a încheiat contractul, Antonios Tsesmetzis deţinătorul firmei Iliotomi Grup. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma a avut cifră de afaceri zero atât în 2007 cât şi în 2008. Abia în 2009, anul în care a făcut afacerea cu Primăria a raportat o cifră de afaceri de 717.852.

Clădirea a fost aleasă exclusiv de Oprescu în 2009, fără să facă licitaţie publică şi i-a convins pe consilieri să accepte această variantă cu promisiunea că va face un leasing pentru a cumpăra clădirea. Acest lucru nu s-a întâmplat atunci când i s-a ivit ocazia, iar clădirea a fost vândută pe o sumă derizorie în comparaţie cu chiria plătită.

Ancheta a apărut astăzi în săptămânalul „ADS Bucureşti” care se găseşte la chioşcuri, iar continuarea se va găsi mâine, în ziarul „Adevărul”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările