Decizie: Masca de protecţie rămâne obligatorie în zonele aglomerate din spaţii deschise, dar şi în apropierea şcolilor - DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Bucureşti, masca de protecţie rămâne obligatorie în spaţiile deschise aglomerate Foto shutterstock
În Bucureşti, masca de protecţie rămâne obligatorie în spaţiile deschise aglomerate Foto shutterstock

Masca de protecţie rămâne obligatorie în zonele aglomerate din spaţii deschise, dar şi în apropierea unităţilor de învăţământ, potrivit deciziei Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, în acord cu Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Decizia intră în vigoare în noaptea de luni spre marţi, la ora 01.00.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a constatat, luni, că rata de incidenţă în Capitală este de 0,35 la mie în ultimele două săptămâni şi a decis relaxarea măsurilor anti-COVID.

Prefectul Alin Stoica a menţionat că măsurile stabilite în decizia CMBSU sunt cele avute în vedere de Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă.

Astfel, potrivit Hotărârii, în Bucureşti, masca de protecţie va fi obligatorie în spaţiile deschise aglomerate, precum pieţe, târguri, oboare, dar şi la 50 de metri de unităţile de învăţământ. 

De asemenea, se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri),cât şi participarea la spectacole şi activităţi sportive cât şi mersul la cinematograf, în anumite condiţii.

Competiţiile sportive se pot desfăşura, în spaţii închise, respectiv deschise, cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spaţiului.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

De altfel, prefectul Alin Stoica a anunţat azi şi că rata de vaccinare în Capitală a trecut de 50% la persoanele vaccinate cu prima doză.

Aproximativ 560.000 de persoane au primit ambele doze de vaccin, din 2,2 milioane de persoane avute în vedere de autorităţi, fiind persoanele rezidente.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite