Centrul Bucureştiului este praf: peste 2.300 de clădiri se pot prăbuşi la primul cutremur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai mai multe imobile cu bulina roşie se afla pe Calea Victoriei şi Centrul Vechi al Capitalei FOTO: Mediafax
Cele mai mai multe imobile cu bulina roşie se afla pe Calea Victoriei şi Centrul Vechi al Capitalei FOTO: Mediafax

Municipalitatea a publicat noua listă a clădirilor încadrate în clase de risc seismic, sau în curs de expertizare, majoritatea situate în centru. Dintre acestea, 110 reprezintă pericol public. În ultimii ani, au fost consolidate doar 27 de imobile.

Noua listă a clădirilor care sunt considerate un pericol public pentru cetăţeni, a fost publicată pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti. Pe listă se află imobilele expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic consolidate, împreună cu lista imobilelor expertizate tehnic încadrate în clasa de risc seismic I.

Astfel, 110 clădiri sunt încadrate în clasa I de risc seismic, pericol public, 264, în clasa I de risc seismic. În clasa a II-a de risc seismic sunt 300 de clădiri, în clasa a III-a, 69 şi în clasa a IV-a, 6. Cele mai multe, 1639, sunt clădirile care nu au fost încă expertizate, însă se află pe lista d eurgenţă. Zonele cu cele mai mult clădiri ce riscă să se prăbuşească la primul cutremur sun Centrul Vechi, Rosetti, Universitate, Victoriei, Moşilor sau Ştefan cel mare.

Din listele publicate de primărie, reiese faptul că cele mai multe clădiri încadrate în clasa I de risc seismic se află pe Calea Victoriei fiind construite înaintea celui de-al doilea război mondial.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite