Bucureşti: Furtuna a devastat Capitala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vijelia de astă-seară a inundat mai multe străzi, a doborât copaci şi a cauzat prăbuşirea tavanului din mall-ul Plaza România. Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au intervenit cu 16 motopompe şi aproximativ 15 autospeciale.

Ploaia care a început aseară, în jurul orei 18.00, când majoritatea bucureştenilor se întorceau acasă de la slujbă, a dat peste cap traficul şi a generat mai multe incidente în Capitală.

În unele cartiere, apa a ajuns până la 30 de litri pe metru pătrat, iar furtuna a doborât copaci şi a smuls acoperişuri.  
Potrivit purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Cătălin Eftene, pompierii bucureşteni au primit peste 30 de solicitări de intervenţie, cele mai multe probleme înregistrându-se în sectorul 5.

Deviere de circulaţie la Tineretului
Cititorii “Adevărul” ne-au transmis că apa a ajuns şi la metrou, afectând accesul călătorilor în staţiile Metrorex. De asemenea, oamenii au semnalat că în zona Tineretului s-a circulat foarte greu şi că traficul rutier a fost deviat din cauza apei de pe şosea. Arterele din centrul Capitalei au fost de asemenea afectate de apă, iar în zona Văcăreşti nu s-a putut circula decât pe linia de tramvai, pe şoseaua inundată putând merge doar autobuzele.

Nu s-au înregistrat victime
Pe lângă vechea problemă a Capitalei, canalizarea care nu face faţă aproape niciunei ploi de câteva zeci de minute, aseară furtuna a generat şi prăbuşirea unei bucăţi din tavanul mall-ului Plaza România situat pe Bulevardul Timişoara. “Este posibil ca din cauza ploii, anumite ţevi să se fi spart, căzând bucata de tavan”, a declarat pentru Newsin inspectorul şef al ISU Bucureşti, Dumitru Tudorică. El a precizat că nu s-au înregistrat victime şi că mai multe echipaje ale ISU au fost trimise la faţa locului, pentru intervenţie.
De asemenea, din fericire nu s-au înregistrat victime nici în cazul copacilor care au căzut peste două maşini, a explicat Cătălin Eftene.

Mâine nu mai avem furtună

“Mâine vremea ramane instabilă, dar fenomenele de astăzi nu se vor mai repeta. Se va ridica şi codul galben”, a declarat aseară meteorologul de serviciu de la ANM. El a adăugat că ieri, la ora 21.00, în Capitală cantităţile de apă au ajuns până la 57 de litri pe metru pătrat în centru şi 27 de litri pe metru pătrat în nord.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite