Ororile din casa unui profesor de 75 de ani care oferea meditaţii la matematică. Mărturia elevei care l-a dat în vileag

Ororile din casa unui profesor de 75 de ani care oferea meditaţii la matematică. Mărturia elevei care l-a dat în vileag

Un profesor pensionar a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru agresarea sexuală a unei eleve de clasa a VIII-a căreia îi oferea meditaţii la matematică. Sentinţa nu este definitivă, procesul fiind pe rol în faza de apel. Dosarul scoate la iveală mărturii cumplite ale unor eleve meditate de-a lungul anilor de profesorul pensionar.

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov cere Primăriei Sectorului 4 distribuirea urgentă a burselor şcolare

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov cere Primăriei Sectorului 4 distribuirea urgentă a burselor şcolare

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) solicită Primăriei Sectorului 4 distribuirea urgentă a burselor şcolare, arătând că familiile dezavanatajate depind şi de bursele sociale. Reprezentanţii elevilor spun că Consiliul Local al Sectorului 4 a decis, în februarie, acordarea a 15.485 de burse sociale, de performanţă şi de merit, "bani care nu au ajuns la beneficiarii primari ai sistemului educaţional".

Cele cinci măsuri care vor îmbunătăţi circulaţia infernală din Bucureşti

Cele cinci măsuri care vor îmbunătăţi circulaţia infernală din Bucureşti

Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România a transmis vineri către Primăria Capitalei o listă cu 5 măsuri care, în analiza asocieţiei, pot îmbunătăţi rapid mobilitatea în regiunea Bucureşti-Ilfov. Măsurile vizează în primul rând îmbunătăţirea condiţiilor de deplasare la orele de vârf din timpul săptămânii, atunci când congestiile provoacă probleme

Nu am avut nici un moment naivitatea de a crede că indivizii care compun astăzi Curtea Constituţională a României, în frunte cu dl. Valer Dorneanu, iconul slugărniciei politice şi al încatenării cu PSD, partidul care l-a făcut om şi l-a miluit cu vreo trei sau patru pensii speciale, se vor ruşina în vreun fel pentru felul în care au procedat în cazul Laura Codruţa Kövesi şi în tot ceea ce a urmat după.

acum 28 zile · comentarii (85)

Virusul care a apărut la finalul anului 2019 nu este o „lebădă neagră”, dar nici n-a trecut ca gâsca prin apă. A provocat o reacţie în lanţ, care s-a manifestat în progresie geometrică, afectând întreaga planetă. Imaginea de ansamblu a situaţiei globale este compusă (şi) din evenimentele de mai jos:

acum 28 zile · comentarii (14)

Într-o legaleză bombastică şi diareică, aşa cum numai semidocţii pot produce, nişte capoate vişinii de la Curtea Constituţională au hotărât acum doi ani, printr-o decizie negociată la veceu, că ministrul Justiţiei are „dreptul discreţionar” de a-i demite pe procurorii care nu-i convin. Peste această decizie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a venit marţi şi a făcut exact ce trebuia: a tras apa.

acum 28 zile · comentarii (140)

Planurile preşedintelui Igor Dodon privind intrarea în campania pentru cucerirea unui nou mandat prezidenţial, chiar dacă pentru unii par evidente, totuşi nu sunt oficial confirmate. Dar, cum scrie la carte, a început pregătirea pentru un asemenea moment şi este chiar semnificativ este modul în care, într-un interviu pentru TASS, el îşi prezintă principalul său argument politic.

acum 28 zile · comentarii (4)

Trăim în România, ţara unde legile se aplică discreţionar, după sintagma ”Aşa vreau eu!” Cetăţenii simpli sunt doar buni de plată. La ce să te aştepţi din partea unor instituţii menite să aplice legile, să apere ordinea şi liniştea publică, să asigure siguranţa cetăţenilor, să combată infracţionalitatea, criminalitatea când în rândurile ei, chiar la vârf, unii dintre şefi se comportă ca infractorii? Ce să înveţe aceşti tineri de la ei?

acum 28 zile · comentarii (14)

Deciziile de ieri ale CCR, luate cu unanimitate de voturi (inclusiv ale judecătorilor Livia Stanciu şi Simina Tănăsescu), complică teribil răspunsul la întrebarea din titlu. Nu sunt jurist şi nu voi intra într-o dezbatere privind cine ce dreptate are. Încerc doar să anticipez ce ne aşteaptă după data de 15 mai, când expiră Starea de Urgenţă şi intră în vigoare Starea de Alertă.

acum 29 zile · comentarii (13)

Câţi dintre noi am avut ocazia să trăim un eveniment sau să întâlnim o persoană care ne-a schimbat radical viaţa, fie în bine, fie în rău? Dacă evenimentul a fost unic, imposibil de prezis şi a avut un impact deosebit asupra noastră, atunci am avut de-a face cu o Lebădă Neagră - scrie Nassim Nicholas Taleb, în cartea sa „Lebăda Neagră. Impactul foarte puţin probabilului“.

acum 29 zile · comentarii (14)