Nicuşor Dan anunţă că există „voinţa politică” pentru desfiinţarea companiilor municipale. Ce spune despre căldura şi apa caldă în Bucureşti

Nicuşor Dan anunţă că există „voinţa politică” pentru desfiinţarea companiilor municipale. Ce spune despre căldura şi apa caldă în Bucureşti

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că există ”voinţă politică” pentru desfiinţarea companiilor municipale, voinţă exprimată de către PNL şi USR PLUS în campania electorală şi care se păstrează în continuare. ”Am informaţii că în companiile municipale s-au semnat contractele colective de muncă pentru ca să fie mai greu ca oamenii ăia să fie daţi afară”, a afirmat, marţi seară, Nicuşor Dan.

Cerşetor prins de jandarmi în timp ce încerca să-i înşele pe credincioşii care se roagă la moaştele Sfântului Dimitrie - VIDEO

Cerşetor prins de jandarmi în timp ce încerca să-i înşele pe credincioşii care se roagă la moaştele Sfântului Dimitrie - VIDEO

Un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani a fost amendat de poliţişti cu 500 de lei după ce a fost prins că cerşea în zona Catedralei Patriarhale, unde credincioşii se închină la moaştele Sfântului Dimitrie. Bărbatul avea ambele mâini pansate cu bandaje care păreau a fi însângerate, pentru a-i sensibiliza pe credincioşi.

Poluare cu praf în Bucureşti, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Depăşiri de peste 400% la particulele PM2,5 şi de aproape 300% pentru PM10

Poluare cu praf în Bucureşti, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Depăşiri de peste 400% la particulele PM2,5 şi de aproape 300% pentru PM10

Reţeaua independentă de monitorizare a calităţii aerului - airly.eu - a înregistrat sâmbătă noapte, în jurul orei 21.00, depăşiri de peste 400 la sută în Bucureşti, pentru poluarea cu PM 2,5 şi aproape de 300% pentru poluarea cu PM 10. Aproape toţi senzorii erau coloraţi în roşu, galben sau portocaliu, ceea ce indică depăşiri pentru cei doi poluanţi, dincolo de limita maxim admisă şi sigură pentru populaţie.

Pe parcursul zilei de luni, doamna avocat Mariana Stancu-Ţipişcă a ilustrat ce înseamnă să angajezi în funcţia de purtător de cuvânt al unei instituţii publice o persoană cu abilităţi de comunicare cu mult sub standardele absolvenţilor de facultăţi de profil şi cu o atitudine cel puţin nepotrivită în relaţia cu presa.

acum 8 zile · comentarii (7)

Un război surd are loc în Siria în această perioadă în care trupele ruse şi americane au intrat în contact şi în confruntări directe în numeroase zone pe teren. Flancaţi de companiile militare private controlate de GRU şi de trupele guvernamentale siriene, ruşii au declanşat o campanie de şicanare şi atacuri directe asupra trupelor americane din nord-estul Siriei, pe care doresc să le împingă afară din Siria.

acum 2 luni · comentarii (43)

Succesul guvernului Orban de la finele acestui august trebuie citat în manualele anticorupţie. Deşi, dacă mă gândesc mai bine, într-un singur manual anticorupţie, cel în bruxeleză, pus pe coloana din dreapta (pe stînga – premierul bulgar Borisov, căruia trebuia să i se ridice MCV-ul anul ăsta şi teancul de euro de pe noptieră cu care a fost filmat de atunci). Că în restul lumii ce s-a petrecut la Bucureşti nu e de fapt aşa de original.

acum 2 luni · comentarii (0)

Moţiunea de cenzură împotriva guvernului liberal a rămas un act ratat, o înfrângere tehnică, din lipsă de cvorum pentru PSD. Politic, spectacolul a fost gândit pentru congresul social-democraţilor, dar odată îndeplinit scopul, alegerea lui Marcel Ciolacu în fruntea partidului, moţiunea devenise un lest de care social-democraţii aveau nevoie să se debaraseze cu pierderi cât mai mici de imagine.

acum 2 luni · comentarii (67)

PSD şi-a mai bătut un cui în propriul coşciug. Nimeni nu l-a obligat să depună o moţiune de cenzură în actualul context sanitar, economic, politic. Faptul că liderii PSD n-au fost capabili să evalueze şansele unei moţiuni de cenzură acum spune multe despre capacitatea de analiză politică a actualei conduceri a PSD. La ce să ne aşteptăm dacă ar câştiga alegerile locale şi/sau parlamentare?

acum 2 luni · comentarii (26)

Ştiaţi că până în 2028 73% dintre companii vor avea echipe care lucrează remote? Cel puţin asta susţin cei de la Upwork. Însă în condiţiile în care oamenii sunt fiinţe sociale cărora izolarea nu le face tocmai bine, mă întreb cum vor aborda companiile subiectul motivării echipelor remote. Eu am testat deja câteva metode pe care le-am descris mai jos.

acum 2 luni · comentarii (0)

La sfârşitul săptămânii trecute, Academia Română a emis un comunicat de presă cu titlul „Implementarea reţelei 5G şi posibilele probleme de sănătate publică”. În acest comunicat se arăta că „Academia Română îşi manifestă preocuparea faţă de consecinţele pe care utilizarea tehnologiei 5G le-ar putea avea asupra sănătăţii publice”.

acum 2 luni · comentarii (44)
Modifică Setările