Un bărbat din Căuşeni a detonat o grenadă chiar în uşa casei

Un bărbat din Căuşeni a detonat o grenadă chiar în uşa casei

Un bărbat de 72 de ani din satul Hagimus, raionul Căuşeni, a murit detonând o grenadă în uşa casei sale. Poliţia analizează versiunea unui suicid. Potrivit ofiţerului de presă al Inspectoratului de Poliţie Căuşeni, Olesea Gherman, cazul a fost semnalat de soţia bărbatului, în jurul orei 13.00. În urma deflagraţiei, bărbatul a decedat pe loc. Femeia le-a declarat oamenilor legii că soţul său ar mai fi încercat şi înainte să-şi pună capăt zilelor.

Contactat de IPN, primarul localităţii, Anatolie Iepure, a spus că bărbatul avea probleme de sănătate. Simţindu-se din ce în ce mai râu şi pierzându-şi vederea, acesta se credea o povară pentru soţie şi, de ceva vreme, era hotărât să-şi pună capăt zilelor. Azi, pe la amiază, a declanşat grenada chiar în uşa casei. Primarul presupune că grenada nu o deţinea legal. Dar putea face uşor rost de ea, întrucât satul e situat în apropiere de Tighina, unde în 1992 au avut loc lupte şi unii mai păstrează muniţii. Bărbatul nu a participat la război, dar putea să ia grenada de la rude sau prieteni veterani.

Satul îl ştia un om cumsecade, muncitor, nu o duceau greu. Locuia doar cu soţia, copiii fiind deja pe la casele lor. Recent familia a mai pierdut o rudă, soţia fratelui, răpusă de COVID.

În explozie nu a mai avut nimeni de suferit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările