Noi modificări privind activitatea grădiniţelor şi măsurile de siguranţă

Noi modificări privind activitatea grădiniţelor şi măsurile de siguranţă

FOTO Arhivă

Orarul de activitate a educatorilor şi asistenţilor de educatori în cadrul grupelor de copii va fi evaluat şi ajustat, iar programul de activitate al grădiniţelor va fi stabilit de către administraţia instituţiei şi coordonat cu autoritatea publică locală, a hotărât Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totodată, se recomandă: copilul să fie însoţit spre şi de la instituţia de educaţie timpurie de către una şi aceeaşi persoană, cu vârsta mai mare de 16 ani.
 
Aceste modificări sunt făcute pentru asigurarea condiţiilor de minimizare a riscurilor de infectare pentru copii şi personalul instituţiei, alocarea timpului suficient pentru aerisire/ventilare a spaţiilor, curăţarea şi dezinfectarea suprafeţelor, inventarului, jucăriilor şi materialelor, în scopul prevenirii şi controlului infecţiei COVID-19.
 
De asemenea, CNESP a decis modificarea punctului 9.1 al anexei „Instrucţiunii privind măsurile de protecţie care trebuie aplicate pentru organizarea activităţii instituţiilor de învăţământ publice şi private în contextul epidemiologie al COVID – 19”. Prin urmare, transportarea copiilor/însoţitorilor în mijlocul de transport şcolar, spre şi de la instituţia de învăţământ, se va organiza la capacitatea numărului de scaune, cu respectarea măsurilor de sănătate publică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările