Voronin intervine în conflictul dintre Nurmagomedov şi McGregor şi vine cu un mesaj către Putin în care vorbeşte despre o conspiraţie la adresa Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a rămas indignat de decizia Ultimate Fighting Championship (UFC) de a nu-i acorda titlul de campion mondial UFC la categoria uşoară sportivului rus Khabib Nurmagomedov, după ce acesta l-a învins pe irlandezul Conor McGregor. Comunistul sugerează că ar fi vorba despre o conspiraţie la adresa Rusiei din partea Occidentului.

În acest sens, Vladimir Voronin a decis să transmită o scrisoare deschisă liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, în care comunistul îi descrie câteva gânduri despre cum a văzut dânsul lupta dintre McGregor şi Nurmagomedov.

În adresarea sa, Voronin spune că „Occidentul are o atitudine subiectivă faţă de tot ce e legat de Rusia”, însă Nurmagomedov a demonstrat calităţi de luptător impresionante şi „l-a distrus” pe ring pe McGregor.

Liderul PCRM a subliniat că nu întâmplător Nurmagomedov a fost lipsit de victorie anume în ziua în care Vladimir Putin îşi sărbătorea ziua sa de naştere.

„Victoria a fost obţinută într-o luptă onestă, care a arătat că Khabib Nurmagomedov este mai bun de câteva ori decât oponentul său. Dar, din câte vedem, cele mai importante lucruri din showbi-zul din Occident au loc nu pe ring”, a declarat Voronin.

Tot în această ordine de idei, comunistul a menţionat că sportivul rus a fost supus multor provocări din partea irlandezului, atunci când McGregor ar fi facut mai multe atacuri la adresa Federaţiei Ruse sau a liderului cecen, Ramzan Kadîrov.

„Aceste înjurături au întrecut limitele bunului simţ. Ele au continuat şi după luptă. S-a ajuns la aceea că a fost lezată religia sportivului şi nu e de mirare că nervii lui Khabib nu au mai putut fi controlaţi. Şi nu e problema provocatorilor să aprecieze „un comportament nesportiv”. El a câştigat şi a demonstrat la toţi ce avea de demonstrat. Este inadmisibil ca Khabib Nurmagomedov să fie lipsit de titlul de campion. Este o decizie politică. Anume această dependenţă faţă de politica antirusească şi aruncă o umbră asupra multor competiţii internaţionale. Acest fapt pune la îndoială cea mai importantă calitate - într-o luptă onestă, câştigă cel mai bun”, a accentuat Voronin.

Voronin consideră că victoria lui Khabib a fost anulată şi pentru că miza financiară era foarte mare, iar Occidentul din start urmărea să ofere onorariul lui McGregor, care este un sportiv mai titrat pe plan mondial.

„Ce fel de „vedetă” este irlandezul el a demonstrat şi înainte de luptă şi în timpul luptei. În pofida victoriei sportivului rus, lui nu i-a fost oferit onorariul meritat şi nici centura, iar asta nu doar că nu e echitabil, dar mai e şi o umilinţă pentru un asemenea mare luptător şi pentru o ţară ca Rusia”, a spus Voronin.

După toate cele menţionate mai sus, comunistul a venit cu propunerea către preşedintele rus ca acesta să-l decoreze pe Nurmagomedov cu „premiul Guvernului” şi să-i ofere un premiu financiar de zece ori mai mare decât onorariul pentru lupta cu McGregor, pentru a demonstra că „Rusia poate aprecia eroii săi şi niciodată nu va permite nimănui să-i umilească”.



 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite