Vladimir Cebotari, scos de sub urmărire penală în dosarul concesionării Aeroportului Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Cebotari FOTO IPN
Vladimir Cebotari FOTO IPN

Deputatul Vladimir Cebotari a fost scos de sub urmărire penală în dosarul concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău. Acţiunile de urmărire penală pe acest caz continuă în privinţa altor cinci persoane fizice şi una juridică.

Urmărirea penală în privinţa lui Vladimir Cebotari a fost iniţiată pe 19 septembrie 2019, după ce Parlamentul a încuviinţat ridicarea imunităţii, deputatul fiind învinuit de abuz de serviciu la preluarea controlului asupra activelor AIC.

Examinând probatoriul administrat în cursul urmăririi penale, Procuratura Anticorupţie a tras concluzia că, în calitate de membru al Comisiei de concurs cu privire la concesionarea AIC, Vladimir Cebotari a acţionat în limitele atribuţiilor legal acordate, prin urmare, fapta acestuia nu întruneşte elementele infracţiunii imputate.

Potrivit legislaţiei Republicii Moldova, concluziile despre vinovăţia persoanei de săvârşirea infracţiunii nu pot fi întemeiate pe presupuneri, toate dubiile în probarea învinuirii care nu pot fi înlăturate se interpretează în favoarea bănuitului, învinuitului, inculpatului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite