VIDEO PAS nu va sprijini ideea învestirii în funcţie a unui nou Guvern şi anunţă că pledează pentru alegeri anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PAS Igor Grosu a anunţat că în spaţiul public se discută scenariul învestirii în funcţie a unui Guvern de tranziţie sau a unui Guvern minoritar, după ce Guvernul Chicu a demisionat. El a precizat că formaţiunea sa nu sprijină această idee, pentru că un nou Guvern ar putea rămâne în funcţie pentru o perioadă nedeterminată, în timp ce PAS pledează pentru declanşarea alegerilor parlamentare anticipate în termeni cât mai restrânşi.

„Parlamentul actual este cauza crizei politice şi a problemelor pe care le are ţara. În actualul Parlament, care nu mai exprimă voinţa politică a alegătorilor, nu mai există o mai există o majoritare parlamentară de minim 51 de deputaţi care să genereze un guvern responsabil, onest şi profesionist. Majoritatea PSRM-Şor şi transfugii lui Plahotniuc vor rămâne să domine acest Parlament şi vor duce la perpetuarea crizei. Majoritatea PSRM-Şor au împărţit ca hoţii schemele, şi-au umplut sacii cu banii şi au încălcat orice lege. Acest Parlament nu poate numi un Guvern care să lucreze pentru oameni. Acest Parlament trebuie să plece”, a declarat Igor Grosu într-un briefing de presă.

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a demisionat miercuri, 23 decembrie. Prim-ministrul şi-a explicat decizia prin faptul că există necesitatea declanşării cât mai urgente a alegerilor parlamentare anticipate. Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, a declarat că, de acum încolo, toată responsabilitatea pentru problemele ţării este pe umerii Maiei Sandu. Dodon a menţionat că este dispus să discute despre scenariul organizării alegerilor parlamentare anticipate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite