Tiraspolul anunţă că este gata ceară Rusiei recunoaşterea independenţei Transnistriei

Tiraspolul anunţă că este gata ceară Rusiei recunoaşterea independenţei Transnistriei

Vadim Krasnoselski

Liderul de Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunţat că este gata să solicite Federaţiei Ruse recunoaşterea independenţei regiunii transnistrene. Krasnoselski a accentuat că, la referendumul din 2006, 97% din cetăţenii din stânga Nistrului au votat pentru integrarea Transnistriei în componenţa Rusiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Trebuie să fii gata pentru recunoaşterea independenţei. Noi suntem gata: suntem un stat cu toate structurile puterii, cu valuta proprie, cu economie proprie. Problema recunoaşterii este una tehnică”, a declarat Vadim Krasnoselski pentru presa rusă.

Krasnoselski susţine că „nu este populist” şi nu poate să-şi permită să solicite „aşa pur şi simplu recunoaşterea independenţei”.

„Este o problemă serioasă, chiar şi solicitarea deja este un pas important. De aceea, toate aceste probleme mai întâi le voi pune în discuţie, iar apoi voi face declaraţii. Dacă vor exista anumite circumstanţe, evident că da”, a afirmat Krasnoselski, întrebat dacă se va adresa conducerii Federaţiei Ruse cu solicitarea privind recunoaşterea independenţei Transnistriei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările