Slusari: PPDA încă nu a decis înaintarea lui Mihai Druţă pentru scrutinul parlamentar din circumsctipţia Hânceşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr îl propune pe Mihai Druţă drept candidat pentru scrutinul parlamentar în circumscripţia nr. 38, Hânceşti, însă nu a decis înaintarea dânsului drept candidat. Asta, pentru că Ion Druţă acceptă înaintarea sa doar dacă are sprijinul mai multor forţe europene şi naţionale. Declaraţii în acest sens au fost făcute de vicepreşedintelui PPDA, Alexandru Slusari, într-o postare pe Facebook.

„Ştirea precum că Mihai Druţă este candidatul Platformei DA poate fi considerată corectă doar în cazul în care această ofertă este acceptată de celelalte formaţiuni de centru-dreaptă sau măcar de o parte din ele. Mai avem încă patru zile şi solicităm responsabilitatea maximă de la forţele europene şi naţionale”, a mai scris Alexandru Slusari.

Într-o declaraţie a şedinţei Biroul Politic Naţional al Platformei „Demnitate şi Adevăr” din 20 ianuarie, se reiterează apelul PPDA către toate forţele democratice europene şi naţionale din Republica Moldova în vederea desemnării şi susţinerii unui candidat neafiliat politic la alegerile din circumscripţia nr. 38, Hânceşti.

„Platforma DA pledează pentru unitate, solidaritate, accentuând preferinţa sa pentru un candidat care să reprezinte cel mai larg spectru al societăţii noastre, inclusiv diaspora. Suntem conştienţi despre faptul că aceste alegeri parlamentare se vor desfăşura într-un singur tur, ceea ce face ca fragmentarea şi pulverizarea electoratului european şi naţional va creşte şansele opţiunilor anti-europene”, se mai arată în declaraţie.

PPDA se adresează către toate forţele europene şi naţionale din ţară să susţină candidatura lui Mihai Druţă, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, semnatar al Declaraţiei de Independenţă, iar astăzi - un reprezentant respectat al diasporei. PPDA menţionează că Mihai Druţă nu este în acest moment membru de partid, chiar dacă a participat activ în patru campanii electorale în susţinerea opţiunilor democratice (2016-2019). Tot el „împărtăşeşte cu toată inima idealul forţelor naţionale din Republica Moldova”.

https://www.ipn.md/ro/alexandru-slusari-pppda-inca-nu-a-decis-inaintarea-lui-8008_1070937.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite