Procurorul român Mariana Alexandru nu va evalua performanţele procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo

Procurorul român Mariana Alexandru nu va evalua performanţele procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo

Alexandru Stoianoglo, procuror general suspendat

Procurorul român Mariana Alexandru, consilier al procurorului şef al DIICOT, România, nu va putea participa în Comisia de evaluare a performanţelor procurorului general (suspendat) al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglu. Candidatura Marianei Alexandru a fost propusă în Comisie de către Consiliul Superior al Procurorilor, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Făcând trimitere la o scrisoare a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, preşedinta CSP, Angela Motuzoc, a precizat că procurorii din România pot participa la mai multe activităţi, nu şi atunci când se cere aplicarea legislaţiei altui stat. Niciun procuror român nu are dreptul să aplice legislaţia Republicii Moldova, a precizat Angela Motuzoc, cu referire la scrisoarea adresată CSP. În consecinţă, Consiliul Superior al Procurorilor va identifica o altă persoană care să îl reprezinte în  Comisie. Comisia care va evalua performanţele procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo. a fost constituită pe 23 noiembrie. din ea fac parte: ex-judecătoarea Lidia Bulgac, propusă de Consiliul Superior al Magistraturii; Drago Kos, înaintat de Preşedinţie, precum şi avocatul Ion Matuşenco – din partea procurorului general suspendat. Ministerul Justiţiei a desemnat-o în comisie pe avocata Angela Popil.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările