Peste 150 de copii au lansat spre cer porumbei, în semn de pace, în cadrul unui eveniment organizat de fracţiunea Partidului ŞOR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Peste 150 de copii au lansat spre cer porumbei, în scuarul Catedralei Mitropolitane din Chişinău, în cadul unui flashmob, desfăşurat cu ocazia zilei de 9 Mai. Acţiunea a fost organizată de fracţiunea Partidului „ŞOR”, care a vrut să transmită astfel un mesaj de Pace şi să cheme ţara la unitate.

După ce au lansat porumbeii spre cer, copiii s-au prins de mânuţe şi au format un cerc mare care simbolizează globul pământesc, iar ulterior au cântat şi au dansat, în compania animatorilor şi a unor personaje din poveşti. 

Potrivit organizatorilor, Pacea cea mai importantă valoare pe care trebuie să o păstrăm cu sfinţenie, deoarece a fost obţinută cu multă jertfă, în urmă cu 77 de ani. Mai mult, în opinia lor, cei mai importanţi mesageri ai Păcii sunt copiii, care n-ar trebui să cunoască niciodată ororile războiului. 

„Prin acest eveniment, ne-am propus să le transmitem tuturor că noi suntem pentru Pace, pe care trebuie să o păstrăm cu orice preţ. Vrem ca acest mesaj să ajungă în fiecare casă, la fiecare cetăţean, dar mai ales la guvernanţii noştri, cărora le cerem să aibă grijă ca ţara noastră să nu-şi piardă suveranitatea şi să-şi păstreze neutralitatea când vine vorba de conflicte armate”, a declarat deputatul Partidului ŞOR Marina Tauber.

Înainte de acest eveniment, peste 10 mii de oameni, din toate colţurile ţării, au răspuns apelului Partidului „ŞOR” şi au participat la un marş dedicat Zilei Victoriei. Participanţii la acţiune s-au deplasat în mod organizat spre Complexul Memorial „Eternitate”, unde au depus flori în memoria eroilor căzuţi pe câmpul de luptă, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite