Opoziţia de la Chişinău propune un proiect prin care să fie asigurată neutralitatea permanentă a R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Bătrîncea, deputat BCS
Vlad Bătrîncea, deputat BCS

Deputaţii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor vin cu un proiect de lege în Parlament care propune consolidarea mecanismelor de asigurare a neutralităţii permanente a Republicii Moldova, transmite IPN.

Autorii menţionează faptul că „neutralitatea nu este doar o expresie ideologică, ci un principiu practic de asigurare a independenţei şi protecţiei ţării împotriva intervenţiilor nefaste din exterior”.

Potrivit vicepreşedintelui Parlamentului, Vlad Batrîncea, proiectul de lege conţine măsuri privind inviolabilitatea frontierelor şi a teritoriului Moldovei, precizează rolul şi locul forţelor militare străine, condiţiile cooperării internaţionale în domeniul militar, rolul şi locul Republici Moldova în cadrul misiunilor umanitare şi a asistenţei internaţionale, asistenţa militară acordată de către Republica Moldova, cooperarea militară a Republicii Moldova cu ONU, rolul şi locul autorităţilor publice în contextul neutralităţii permanente şi relaţiile internaţionale ale Republicii Moldova în condiţiile neutralităţii permanente.

Deputaţii afirmă că 80-90 la sută din populaţia Moldovei pledează pentru neutralitatea permanentă. În legătură cu aceasta, Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor face apel la majoritatea parlamentară să susţină legea respectivă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite