Octavian Ţîcu: Un candidat unionist are cele mai multe şanse de victorie în alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Ticu

Candidatul Partidului Unităţii Naţionale în alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, Octavian Ţîcu, este optimist în privinţa şanselor sale în alegeri, în pofida faptului că sondajele de opinie arată că în turul doi vor ajunge Maia Sandu şi Igor Dodon. Liderul PUN spune că nu are încredere în sondaje şi că un candidat unionist are cele mai mare şanse de victorie.

„Eu nu cred în sondaje şi în like-uri pe facebook, cred în ceea ce am văzut în teren. Electoratul nostru este pregătit să voteze un candidat unionist, şi la ora actuală în aceste alegeri, şi vă spun cu toată certitudinea că un candidat unionist are cele mai multe şanse să câştige alegerile prezidenţiale. Asta este principala miză pentru care am intrat în această campanie electorală”, a declarat Ţâcu în cadrul talk-showului „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Potrivit lui, „câştigarea alegerilor prezidenţiale este primul pas pentru reîntregirea cu România”.

„După câştigarea alegerilor prezidenţiale noi avem nevoie să dizolvăm acest Parlament care este invalid din mai multe puncte de vedere, şi există consens. Intrarea forţelor unioniste cu un scor foarte mare care noi sperăm să fie majoritar într-o coaliţie pro-europeană, pentru că doar în condiţiile în care ai instrumentele legale ale RM, şi atrăgând această expertiză de reintegrare larg românească în Guvernul RM, poţi face primii paşi spre reîntregire”, a declarat Octavian Ţâcu.

Până la această oră, nouă partide şi-au desemnat candidaţi în cursa pentru prezidenţiale: Maia Sandu (PAS), Octavian Ţîcu (Partidul Unităţii Naţionale), Andrei Năstase (Platforma DA), Dorin Chirtoacă (Mişcarea Politică Unirea), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Tudor Deliu (Partidul Liberal Democrat), Andrian Candu (PRO Moldova), Violeta Ivanov (Partidul Şor), Igor Dodon (PSRM).

Partidul Comuniştilor şi Mişcarea Populară Antimafie au anunţat că nu vor avea candidaţi în acest scrutin.

De menţionat că doi candidaţi deja au depus listele de semnături la CEC. Prin urmare, în urma tragerii la sorţi, Renato Usatîi va fi pe prima poziţie în buletinul de vot, iar Andrei Năstase va fi sub numărul doi.

Alegerile se vor desfăşura pe 1 noiembrie, iar turul doi - pe 15 noiembrie, în cazul în care în primul tur nimeni nu obţine mai mult de 50% din voturi.

Precizăm că în alegerile prezidenţiale din 2016, Igor Dodon a învins în turul doi cu 52% (834.000 de voturi) în faţa liderei PAS, Maia Sandu, care a obţinut 48% din voturi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite