Natalia Gavriliţa a discutat cu premierul român, Nicolae Ciucă

Natalia Gavriliţa a discutat cu premierul român, Nicolae Ciucă

Premierul Natalia Gavriliţa a avut o convorbire telefonică cu omologul său român, Nicolae-Ionel Ciucă. Cei doi oficiali au discutat despre situaţia de securitate din regiune, fluxurile de refugiaţi provocate de războiul din Ucraina şi coordonarea acţiunilor dintre Moldova şi România, pentru a răspunde nevoilor persoanelor forţate să părăsească ţara vecină.

Ştiri pe aceeaşi temă

În condiţiile reconfirmării de către Nicolae-Ionel Ciucă a sprijinului necondiţionat faţă de eforturile Moldovei în gestionarea crizei şi a deschiderii pentru a oferi asistenţa necesară, inclusiv în scopul asigurării unor resurse esenţiale instituţiilor din Republica Moldova, implicate în procesul umanitar, Natalia Gavriliţa i-a mulţumit prim-ministrului României pentru sprijinul bilateral şi cel oferit prin intermediul Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene. 

Cei doi oficiali au convenit să menţină contactul permanent în efortul comun de instituire a celor mai adecvate măsuri, în funcţie de evoluţia situaţiei.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările