Comisia mass-media cere Biroului Permanent al Parlamentului să creeze condiţii pentru revenirea jurnaliştilor în sala în plen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia parlamentară pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media a adoptat astăzi, cu unanimitate de voturi, o decizie prin care cere conducerii Parlamentului să rezolve problema prezenţei jurnaliştilor în sala de plen.

Propunerea a fost înaintată de vicepreşedintele comisiei, Alexandr Petkov, care a subliniat că prin interzicerea prezenţei fizice a jurnaliştilor în sala forului legislativ, „guvernarea instituie cenzura“. Totodată, acesta susţine că prin mixaj video efectuat de către colaboratorii Parlamentului, se încearcă muşamalizarea voturilor pe unele proiecte „delicate“. transmite omg.md.

„Actuala guvernare nu doreşte ca jurnaliştii să vadă cum se votează. Drept exemplu, este votul dat pentru numirea a trei judecători corupţi în funcţia de magistrat la Curtea Supremă de Justiţie“, a spus Alexandr Petkov.

Deputaţii din comisia mass-media au cerut conducerii Parlamentului să asigure prezenţa presei în locurile stabilite în sala de plen.

Jurnaliştii acreditaţi pentru a transmite informaţii de la Parlamentului Republicii Moldova sunt revoltaţi de condiţiile umilitoare în care sunt nevoiţi să lucreze. Larisa Durbală, reporter la Jurnal TV, a relatet că nici accesul la baie nu este liber, reprezentanţii mass-media trebuind să solicite unui angajat SPPS să-l escorteze până la WC.

Experţi media a susţinut că condiţiile din sediul Parlamentului renovat: „Este un atac la libertatea presei. Nu este democratic şi nici în spiritul valorilor europene“

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite