Mandat de arest în privinţa lui Veaceslav Platon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veaceslav Platon

Magistraţii de la Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, au admis demersul procurorilor şi au eliberat mandat de arestarea în contumacie în privinţa lui Veacealav Platon, pe un termen de 30 de zile. Procurorii anticorupţie au solicitat aplicarea măsurii preventive, având în vedere desconsiderarea citaţiei emise şi neprezentarea cetăţeanului Veaceslav Platon în faţa organului de urmărire penală.

Potrivit Procuraturii Generale, Veaceslav Platon are calitate de învinuit pe o cauza penală aflată în gestiunea Procuraturii Anticorupţie, pornită pe faptul pretinselor acţiuni ilegale de preluare a controlului asupra instituţiei financiare Băncii Comerciale „Moldova-Agroindbank” şi gestionarea acestei instituţii în beneficiul unui grup criminal organizat.

Procurorii anticorupţie, la 11 noiembrie curent, l-au citat pe Platon Veaceslav pentru înaintarea acuzării în cadrul cauzei penale denumite „Laundromat”. Veaceslav Platon a fost citat pentru a i se aduce la cunoştinţă ordonanţa de punere sub învinuire din 20 mai 2021, emisă de Departamentul de anchetă al Ministerului de Interne al Federaţiei Ruse. Potrivit învinuirii formulate de către autorităţile Federaţiei Ruse, lui Veaceslav Platon i se incriminează: organizaţia criminală şi efectuarea operaţiunilor valutare privind transferurile mijloacelor băneşti în valută străină din Federaţia Rusă pe conturile companiilor nerezidente, cu folosirea documentelor oficiale false, în proporţii deosebit de mari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite