Maia Sandu s-a întâlnit cu reprezentantul lui Vladimir Putin: Am apreciat deschiderea părţii ruse, fapt care poate contribui la consolidarea dialogului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delegaţia rusă, în frunte cu Dmitri Kozak, şi delegaţia moldovenească, în frunte cu preşedintele Maia Sandu
Delegaţia rusă, în frunte cu Dmitri Kozak, şi delegaţia moldovenească, în frunte cu preşedintele Maia Sandu

Preşedintele Maia Sandu a avut o întrevedere miercuri, 11 august, la Chişinău, cu Dmitrii Kozak, şef-adjunct al administraţiei preşedintelui Federaţiei Ruse, care a venit în R. Moldova la invitaţia Maiei Sandu. La întrevedere au fost prezenţi Nicu Popescu, ministru de Externe; Vlad Kulminski, viceprim-ministru pentru Reintegrare; Ana Revenco, ministru de Interne şi alţi membri ai Guvernului.

„Am reiterat poziţia noastră în vederea relansării unui dialog pragmatic şi constructiv, care să fie în interesul cetăţenilor Republicii Moldova. Am discutat mai multe subiecte importante de pe agenda bilaterală, inclusiv problema exporturilor produselor agricole moldoveneşti pe piaţa rusă şi noul contract de livrare a gazelor naturale pentru ţara noastră”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu susţine că în cadrul discuţiei cu oficialul rus a abordat şi subiectul reglementării conflictului transnistrean. 

„Am reconfirmat poziţia Republicii Moldova în ceea ce ţine de relansarea procesului de reglementare exclusiv pe cale paşnică, folosind instrumente politice şi diplomatice şi cadrul de negocieri existent, cu respectarea suveranităţii şi a integrităţii teritoriale a ţării noastre în cadrul hotarelor ei internaţional recunoscute”, a afirmat Maia Sandu.

Preşedintele ţării a accentuat că Chişinăul are „o agendă plină cu Federaţia Rusă şi multe subiecte de interes comun pentru statele şi pentru cetăţenii noştri.”

„Am discutat despre ele astăzi şi suntem pregătiţi să le abordăm pe larg, inclusiv prin intensificarea contactelor bilaterale. Am apreciat deschiderea părţii ruse în acest sens, fapt care poate contribui la consolidarea dialogului dintre ţările noastre”, a conchis Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite