Maia Sandu şi Klaus Iohannis, întrevedere la Cotroceni: România va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova

Maia Sandu şi Klaus Iohannis, întrevedere la Cotroceni: România va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova

FOTO presidency.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut marţi, 20 aprilie, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Cu această ocazie, cei doi şefi de stat au analizat stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia vizitei Preşedintelui României la Chişinău, la data de 29 decembrie 2020, se spune într-un comunicat emis de Preşedinţia română.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, în 2021, România a donat Republicii Moldova echipamente medicale şi de protecţie împotriva COVID-19 în valoare de 2,3 milioane de euro, precum şi o cantitate de peste 200.000 de vaccinuri, urmând ca în etapa următoare să realizeze şi donaţia celor 6.000 de tone de motorină destinată agricultorilor din Republica Moldova. 

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat mesajul ferm de susţinere pentru agenda de reforme promovată de Preşedintele Maia Sandu, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral şi al relaţiilor privilegiate dintre cele două state.

Totodată, preşedintele României a transmis că ţara noastră va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova şi a subliniat că România rămâne principalul partener al cetăţenilor Republicii Moldova, evidenţiind în acest sens sprijinul consistent oferit în vederea gestionării pandemiei de COVID-19.

Preşedintele Republicii Moldova a exprimat mulţumiri pentru susţinerea oferită de România, mai ales în contextul dificil generat de pandemia de COVID-19. De asemenea, Maia Sandu a apreciat sprijinul României pentru calea europeană a Republicii Moldova, subliniind că va continua eforturile pentru implementarea agendei de reforme, în spirit democratic şi european.

Cei doi preşedinţi au convenit continuarea dialogului bilateral la nivel înalt în vederea aprofundării cooperării pe mai multe dimensiuni, în special în ceea ce priveşte proiectele bilaterale de importanţă strategică, cu accent pe cele din domeniile energiei, transporturilor, precum şi al educaţiei sau sănătăţii. Obiectivul principal al acestei cooperări rămâne asigurarea dezvoltării sustenabile a Republicii Moldova şi conectării sale ireversibile la spaţiul european. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările