Lukaşenko atacă puterea de la Moscova şi cere arme. „Ruşii nu au nici bani, nici creier”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleksandr Lukaşenko

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, susţine că Rusia trebuie să furnizeze arme ţării sale, deoarece găzduieşte „armata comună” şi susţine că Moscova nu va obţine uzina de tractoare de la Minsk.

Potrivit regnum.ru, Lukaşenko a vizitat uzina ieri uzina şi a declarat că cele „cinci proiecte de integrare cu Rusia” nu vor fi realizate. 

Liderul de la Minsk susţine că trebuie arătată adevărata faţă a Rusiei, care este una ce manifestă lăcomie şi nu este deloc prietenoasă. El a îndemnat conducerea uzinei să cumpere piesele necesare de la producătorul local „Kaiman”, care, în opinia sa, este superior fabilicii analoage ruseşti „Tigr”. 

În altă ordine de idei, Lukaşneko a declarat că Rusia este obligată să furnizeze arme Belarusului deoarece găzduieşte „armata comună”.

„Rusia refuză să furnizeze nu numai arme dar şi componente ale acestora. Moscova face presiuni ca să obţină la un preţ de nimic astfel de uzine ca  aceasta, care produce şasiuri pentru lansatoarele de rachete. Ei ne sperie cu faptul că Rusia va substitui piesele noastre cu ale sale. Să fie sănătoşi. Dacă ei susţin că au bani şi creier, dar ei nu au nici creier, nici bani, atunci să le producă”, a declarat preşedintele Belarusului. 

Aleksandr Lukaşenko a Rusia nu va cumpăra Uzina la preţul stabilit de Minsk, de trei miliarde de dolari, deoarece Moscova vrea un preţ mult mai mic. 

Sursa notează că Aleksandr Lukaşenko a declarat încă în 2012 la o întâlnire cu autorităţile de la Moscova că Rusia trebuie să susţină militar ţara sa, deoarece păzeşte graniţele vestice ale celor două state. Preşedintele rus de atunci, Dmitri Medvedev, nu a reacţionat la declaraţiile lui Lukaşenko, iar în Belarus a izbucnit un scandal când militari importanţi din armată au anunţat că demisionează din cauza că Rusia a refuzat să susţină financiar forţele armate belaruse. Astfel, după aceasta, Rusia a furnizat arme şi a trimis mai multe grupuri ale Forţelor aeroportutate ruseşti în Belarus. 

Belarus, alături de Rusia şI Kazahstan, formează Uniunea Vamală şi Uniunea Economică Eurasiatică. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite