Igor Grosu, după consultările cu Maia Sandu: Circumstanţele pentru dizolvarea Parlamentului sunt întrunite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Grosu

Liderul fracţiunii parlamentare a Partidului Acţiune şi Solidaritate, Igor Grosu, spune că a comunicat la consultările cu preşedintele ţării că, în virtutea evenimentelor care s-au consumat în Parlament, cu cea de-a doua tentativă de a învesti un guvern, circumstanţele pentru dizolvarea legislativului sunt întrunite. Declaraţiile au fost făcute după discuţiile cu Maia Sandu, transmite IPN.

Referitor la termene, Igor Grosu a spus că acestea nu au fost discutate, însă un lucru care a fost subliniat e că alegerile parlamentare anticipate trebuie să aibă loc conform termenelor legale. Şi acest lucru va depinde şi de răspunsul Curţii Constituţionale şi când acesta va fi emis. În opinia sa, alegerile anticipate ar trebui să aibă loc vara, aşa cum recomandă şi specialiştii în context pandemic.

Potrivit lui, în acelaşi timp, sigur că prioritatea zero rămâne gestionarea situaţiei pandemice, iar toate instituţiile trebuie să-şi îndeplinească atribuţiile.

Deputatul a făcut apel către toate forţele politice să se abţină de la presiuni şi să lase instituţiile să-şi facă misiunea. Igor Grosu a menţionat că astăzi în Parlament sunt promovate proiecte populiste şi au loc dezbateri sterile, care nu au nimic în comun cu interesele cetăţenilor. El şi-a îndemnat colegii din legislativ să vină în întâmpinarea guvernului în demisie, atunci când acesta va veni cu solicitarea de a fi promovate legi necesare.

Joi, 25 martie, şedinţa în plen a Parlamentului nu a întrunit cvorumul pentru a pune în discuţie cererea premierului desemnat Igor Grosu privind aprobarea listei cabinetului de miniştri şi programul de guvernare. A fost a doua tentativă eşuată de numire a Guvernului, prima tentativă consumându-se în data de 11 februarie.

Preşedintele Maia Sandu a invitat pentru joi, 26 martie, la consultări grupurile parlamentare. PSRM şi Pentru Moldova au anunţat că nu vor merge să discute cu şefa statului. La Preşedinţie au avut loc consultări cu deputaţii din Pro Moldova, cu cei din Partidul Democrat şi din Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite