Igor Dodon susţine că este presat pentru a-şi da demisia: „Democraţii pregătesc mai mute acţiuni, montează filmuleţe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinte ţării, Igor Dodon, susţine că actualmente asupra sa sunt exercitate presiuni pentru ca să-şi dea demisia din funcţie. Potrivit lui, „astfel s-ar crea un vacuum şi nu ar avea cine semna deciziile importante pentru ţară”. Şeful statului mai spune că a primit mesaje foarte clare de a semna decretul de dizolvare Parlamentului, transmite IPN.

Igor Dodon a declarat pentru presă, la Parlament, că toate mesajele şi criticile adresate împotriva sa şi a familiei sale trebuie privite din perspectiva faptului că dânsul a dat dovadă de verticalitate. Igor Dodon a menţionat că „democraţii pregătesc mai mute acţiuni, montează mai multe filmuleţe”. Potrivit lui, atât el, cât şi familia sa încep să fie atacaţi, inclusiv se pregătesc dosare penale. „Eu nu voi ceda”, a conchis preşedintele.

Cât ţine de condiţiile pe care le-a prezentat Andrian Candu, precum că el le-ar fi înaintat Partidului Democrat, Igor Dodon a spus că de fapt, aceste propuneri au fost transmise de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, acum doi ani, la adresa Federaţiei Ruse „pentru a-i închide dosarele penale”. „Sunt gata la tot doar pentru ca să fie bine”, a menţionat Igor Dodon.

Totodată, Igor Dodon a salutat curajul deputaţilor PSRM şi ai Blocului ACUM de a veni la Parlament şi de a duce la bun sfârşit procedura de alegere a conducerii Parlamentului, după care se vor propune candidaturi pentru Guvern.

Deputatul Partidului Socialiştilor, Ion Ceban, a anunţat că socialiştii semnează „înţelegerea politică temporară cu Blocul ACUM privind dezoligarhizarea şi readucerea Republicii Moldova în albia Constituţionalităţii”. Potrivit lui, documentul urmează să fie făcută public în scurt timp.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite