Igor Dodon sugerează că are origini din Rusia: Dodon este numele de familie al celor care au ajuns la râul Don

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul vizitei sale din oraşul Omsk, Rusia, în perioada 4-5 august, Igor Dodon a dat de înţeles că ar avea anumite origini ruseşti. Preşedintele moldovean a încercat să explice de unde provine numele său de familie, precizând că acesta are legătură cu râul Don.

„Cândva, străbuneii mei au ajuns la Don (râul Don, Rusia). Dodon este numele de familie al celor care au ajuns la Don (...) Eu am ajuns până la Omsk”, a afirmat Igor Dodon, potrivit presei ruse.

În încercarea de a justifica vizita sa din Omsk, şeful statului a spus că „noi ne ducem frecvent la Minsk, Moscova sau Sankt-Petersburg, iar apoi ne-am gândit de ce nu şi în Siberia?”.

„Eu vreau să vă spun că regiunea Omsk are un mare potenţial. Eu cred că după vizita mea în calitate de preşedinte al Republicii Moldova vor fi întreprinşi paşi concreţi de consolidare a relaţiilor noastre bilaterale. Eu aş vrea ca aici (Omsk) să vină şi ansamblul „Joc”, popular pe vremea sovietică”, a adăugat Dodon.

Tot în cadrul aceleiaşi vizite, preşedintele ţării a dăruit câteva tone de mere oraşului Omsk, în contextul zilei oraşului, şi a pledat pentru dezvoltarea relaţiilor economice cu Rusia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite