Igor Dodon începe o campanie de vizitare a tuturor raioanelor, dar promite că nu se va implica în agitaţia electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon spune că în această campanie electorală nu se va implica pentru a face agitaţie electorală în favoarea vreunui partid politic. Pe de altă parte, şeful statului spune că, dacă va fi întrebat „în calitate de cetăţean”, va spune în favoarea cărui partid este, transmite IPN.

Preşedintele declară că trebuie să fie în afara acestor bătălii care se dau pentru mandatul de deputat. După aceste alegeri, preşedintele trebuie să fie un mediator şi trebuie să înainteze candidatura prim-ministrului, spune Igor Dodon.

Şeful statului susţine că va acorda tot suportul său partidului pro-prezidenţial pentru că „are nevoie de o conlucrare cu Parlamentul şi Guvernul următor”.

„În calitate de preşedinte, nu va fi corect ca eu să apar în spoturi electorale ale vreunui partid şi eu nu voi apărea. Nu voi merge cu agitaţie electorală, dar dacă voi fi întrebat în calitate de cetăţean, întotdeauna o să spun pe cine susţin”, a declarat preşedintele la emisiunea „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Un alt aspect pe care l-a evidenţiat şeful statului au fost atribuţiile lui în relaţiile externe. Potrivit lui, în timp ce premierul şi alţi funcţionari de stat sunt în campanie electorală, şeful statului trebuie să soluţioneze toate problemele apărute în relaţiile cu alte state.

Preşedintele a declarat că va începe o campanie de vizitare a tuturor raioanelor din ţară. Aceasta se va întâmpla după ce, săptămâna viitoare, va efectua o vizită la Moscova.

„Nu voi avea niciun mesaj politic şi nu va fi niciun candidat politic. Îmi pun ca scop ca până la sfârşitul lunii martie să merg în toate raioanele din Republica Moldova”, a menţionat şeful statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite