Fratele preşedintelui Igor Dodon, noul partener de afaceri al fiului procurorului general al Federaţiei Ruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon, alături de Igor Ceaika, fiul procurorului general al Rusiei.
Igor Dodon, alături de Igor Ceaika, fiul procurorului general al Rusiei.

Fratele mai mic al preşedintelui Republicii Moldova, Alexandru Dodon, este noul partener de afaceri al fiului procurorului general al Federaţiei Ruse, Igor Ceaika. Alexandru Dodon a devenit acţionarul a 15% din pachetul de acţiuni de la Arhplay Development, companie ce activează în domeniul construcţiilor imobiliare, în care Igor Ceaika deţine 45% din pachetul de acţiuni.

Potrivit presei ruse, Alexandru Dodon ar urma să conducă departmentul de construcţii al companiei ruse. Igor Ceaika nu a oferit alte detalii despre tranzacţia în care lui Alexandru Dodon i-au revenit 15% din acţiunile companiei.

Igor Ceaika a fondat compania în anul 2017, alături de omul de afaceri rus Alexandr Ponamarev. De menţionat că Igor Ceaika este şi şeful comitetului economic moldo-rus.

Amintim că Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie a publicat o investigaţie în care afirmă că fiul procurorului general al Rusiei, Igor Ceaika, ar fi sponsorizat cu 70.000 de euro fundaţia de binefacere „Din Suflet”, care aparţine soţiei lui Igor Dodon, Galina Dodon.

Fondul Anticorupţie condus de opozantul rus Aleksei Navalnîi a publicat, în 2015, o investigaţie despre ilegalităţile comise de oficiali de rang înalt de la Moscova sau de apropiaţi ai acestora. Opozantul rus a denunţat interesele şi ilegalităţile procurorului general al Rusiei, Iurii Ceaika, şi ale fiilor acestuia, Artiom şi Igor,.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite