Exponenţi ai Partidului „Democraţia Acasă”: Reţinerea lui Vasile Costiuc este un abuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Costiuc, liderul Partidului Democraţia Acasă
Vasile Costiuc, liderul Partidului Democraţia Acasă

Asupra preşedintelui Partidului Politic „Democraţia Acasă”, Vasile Costiuc, a fost comis „un abuz”. „Condamnăm şi ne exprimăm dezacordul cu acţiunile abuzive ale reprezentanţilor CNA şi Procuraturii Anticorupţie la adresa lui Vasile Costiuc.

Considerăm că măsurile întreprinse de organele de urmărire penală sunt executate la comandă, cu scopul de a intimida liderul partidului „Democraţia Acasă” şi a-l impune să înceteze critica guvernării şi investigaţiile fraudelor comise de anumite persoane satelite guvernării”, a declarat în cadrul conferinţei de presă la IPN Ana Ţurcan, membră a Partidului „Democraţia Acasă”.

Vasile Costiuc a fost reţinut pentru 72 de ore, în data de 12 ianuarie, la 06.30, de către procurori anticorupţie, însoţiţi de un grup de mascaţi de la CNA. Ei au descins în apartamentul familiei Costiuc.

„Timp de patru ore, cât s-a efectuat percheziţia, nu s-a ridicat şi nu s-a găsit absolut nimic. În final au ridicat doar telefonul mobil. Dar fiind faptul că un telefon mobil procurat cu 6 luni în urmă nicidecum nu putea conţine informaţie cu privire la acţiunile din anul 2006, considerăm că sustragerea telefonului mobil a fost efectuată doar pentru a avea acces la date cu caracter personal, care se conţin acolo. Mulţi cetăţeni i-au expediat domnului Vasile Costiuc diverse informaţii, în unele figurând şi nume din actuala guvernare şi sateliţii ei. Suntem siguri că ore întregi conţinutul telefonului a fost minuţios studiat şi raportat direct unui reprezentant al guvernării”, a menţionat Tatiana Curchi, membră a Partidului „Democraţia Acasă”.

„Acuzaţiile care se aduc acum domnului Vasile Costiuc sunt total nefondate”, a menţionat Andrei Pripa, membru al formaţiunii. El a explicat că sunt două capete de acuzare. Primul este „abuz în serviciu şi abuz de putere”. La momentul săvârşirii, după cum se pretinde, a respectivei scheme, Vasile Costiuc nu deţinea nicio funcţie în stat. În legătură cu cel de-al doilea capăt de acuzare – „spălare de bani într-un grup”, Andrei Pripa a precizat că dosarul în cauză a fost iniţiat în 2005. „În 2005 Vasile Costiuc nici nu avea idee de aceste persoane, care sunt în acest grup”.

„După alegerile parlamentare au avut loc mai multe intimidări. Nu ştiu de ce anume după alegeri, s-a început cu dosare contravenţionale, după care au trecut la dosare penale”, a menţionat Andrei Pripa. „Nu vom permite ca să fie acest abuz de putere, ca domnul Vasile Costiuc să stea închis pentru alte persoane”, a adăugat Andrei Pripa.

Membrii Partidului Democraţia Acasă” au adresat mau multe sesizări misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, să ia act de „încălcările vădite care au loc în privinţa domnului Vasile Costiuc”, a specificat Victor Pogolşa, membru „Democraţia Acasă”. El a informat opinia publică despre faptul declarării grevei foamei de către Vasile Costiuc, atât timp cât se va afla în izolatorul CNA. „Vasile Costiuc se teme că pot fi acţiuni care au ca scop lichidarea sa fizică”, a specificat Victor Pogolşa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite