Dodon, reacţie la acuzaţiile premierului: Dacă relaţiile dintre noi s-ar fi rezumat la nivelul de bărbăţie, Andrei Năstase şi Maia Sandu erau şi astăzi în opoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon spune că l-a surprins afirmaţiile premierului Maia Sandu, care l-a acuzat pe preşedinte că a dat dovadă de lipsă de bărbăţie prin discursul său de la tribuna ONU, după ce a evitat să vorbească despre necesitatea retragerii trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova. Şeful statului a subliniat că: „Dacă relaţiile dintre noi s-ar fi rezumat la măsurarea nivelului de bărbăţie, Andrei Năstase şi Maia Sandu erau şi astăzi în opoziţie”.

„Maia Sandu m-a surprins, a coborât la nivelul unui limbaj care nu cred că îi face cinste. Dacă relaţiile dintre noi s-ar fi rezumat la măsurarea nivelului de bărbăţie, Andrei Năstase şi Maia Sandu erau şi astăzi în opoziţie, se luptau prin declaraţii cu Plahotniuc, nu ar fi ajuns niciodată în funcţii de premieri şi miniştri la guvernare. De aceea, prefer să tratez aceste derapaje de limbaj ca simple descărcări ale unor emoţii sau frustrări şi să nu le dau o importanţă care să afecteze relaţiile noastre”, a declarat Igor Dodon într-un interviu pentru Tribuna.

Cât priveşte criticile lansate la adresa sa de către liderul PPDA, Andrei Năstase, la fel în contextul discursului de la ONU, Igor Dodon a afirmat: „Andrei Năstase este în campanie electorală şi are nevoie probabil să facă multe declaraţii de acest gen pentru spectacolul său electoral, deci nu mă surprind declaraţiile lui. El spune şi face multe lucruri năstruşnice în ultima perioadă ca să se facă remarcat, dar nu trebuie să uite că după alegerile locale trebuie să se întoarcă la aceeaşi masă de lucru cu cei pe care acum îi abordează într-o manieră destul de neprietenoasă şi ar putea să se trezească că sta singur la masă, că nu mai vrea nimeni să stea lângă el”.

Amintim că Igor Dodon a solicitat într-un discurs rostit în limba română şi în cea rusă, la tribuna Adunării Parlamentare a ONU, „recunoaşterea şi respectarea de facto a statutului de neutralitate” al Moldovei. Preşedintele consideră că doar în aşa mod poate fi rezolvat conflictul de pe Nistru. Dodon nu a vorbit despre necesitatea retragerii trupelor ruse din Transnistria, însă a salutat iniţiativa Moscovei de a lichida muniţiile din satul Cobasna.

Deputatul Octavian Ţîcu a declarat că discursul lui Igor Dodon de la tribuna ONU a fost în interesele Rusiei. În acest sens, parlamentarul a menţionat că „se impune măcar demisia de onoare a ministrului de Externe, Nicu Popescu”

Partidul Acţiune şi Solidaritate şi-a exprimat dezacordul „faţă de poziţia incoerentă şi inconsecventă a preşedintelui Igor Dodon în problema prezenţei trupelor militare străine aflate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite