Deputaţi PSRM o acuză pe Maia Sandu că ar promova foşti membri ai PLDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Bogdan Ţîrdea
Deputatul Bogdan Ţîrdea

Deputaţii PSRM, Bogdan Ţârdea şi Nichita Ţurcan, o acuză pe preşedintele Maia Sandu că ar promova foşti membri ai PLDM, transmite IPN.

„Vă amintiţi cum partidul PAS şi Maia Sandu au spus că luptă cu mafia, cu vechea clasă politică, că doar oamenii cinstiţi şi cu o reputaţie incontestabilă vor fi promovaţi la putere. Atrageţi atenţia la consilierii Maiei Sandu şi membrii Consiliului de Securitate. Toţi aceşti domni erau membri ai PLDM. Astfel, Maia Sandu promovează foştii reprezentanţi ai mafiei şi ai clanurilor criminale la putere şi o face cu îndrăzneală, deschis, fără ceremonie, susţinând că sunt „oameni cinstiţi”, a declarat Bogdan Ţârdea astăzi, 3 februarie, în cadrul unui briefing de presă.

„Maia Sandu a fost promovată de Vlad Filat. Consiliera Maiei Sandu pe educaţie, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a fost viceministru al educaţiei, promovată de PLDM. Igor Grosu, lider PAS şi membru al Consiliului Suprem de Securitate, a fost viceministru al educaţiei, promovat de PLDM. Andrei Spânu a ajuns secretar general al Administraţiei Prezidenţiale, după ce a fost preşedintele organizaţiei de tineret al PLDM. Consilierul Maiei Sandu pe Securitate şi Apărare, Ana Revenco, în 2012, a fost promovată de verişorul său, Dorin Recean, fost ministru al Afacerilor Interne”, a spus Bogdan Ţârdea.

Colegul său, Nichita Ţurcan a adăugat că numele noului consilier prezidenţial pe probleme de sănătate, Ala Nemerenco, apare într-un nou scandal. După ce şi-ar fi primit ilegal diploma de master, Nemerenco apare într-o investigaţie în care este bănuită de tăinuirea averii pe care o deţine în afara hotarelor Republicii Moldova.

Contactată ieri de IPN în legătură cu alte acuzaţii ale deputaţilor socialişti, care vizau diploma de master a Alei Nemerenco, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Sorina Ştefîrţă, a oferit un comentariu general, menţionând că preşedintele Maia Sandu şi-a exprimat de mai multe ori încrederea în profesionalismul, competenţa şi integritatea echipei sale. „Totodată, doamna Maia Sandu a menţionat că este deschisă pentru orice investigaţie reală şi corectă, făcută de instituţiile publice. Aici este vorba de o simplă campanie de discreditare a echipei”, a mai spus Sorina Stefîrţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite