Comentariul MAE al R. Moldova privind situaţia la frontiera între UE şi Belarus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldaţii polonezi la graniţa cu Belarusul încearcă să stopeze valul de migranţi. Foto Profimedia
Soldaţii polonezi la graniţa cu Belarusul încearcă să stopeze valul de migranţi. Foto Profimedia

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene exprimă îngrijorarea profundă în legătură cu tensionarea situaţiei la frontiera între Uniunea Europeană şi Belarus.

„Concentrarea masivă în această parte a Europei a persoanelor originare din alte regiuni geografice îndepărtate indică asupra caracterului organizat al fluxului de migranţi. Considerăm inacceptabil faptul că sănătatea şi viaţa persoanelor aflate în regiunea de frontieră este pusă în pericol din cauza condiţiilor dificile”, se spune într-un comunicat al MAE.

Potrivit MAE, „este regretabil faptul că această criza conduce la agravarea tot mai profundă a relaţiilor între Uniunea Europeană şi Republica Belarus. Provocarea unor astfel de crize nu generează nici un beneficiu, iar persoane care se află în epicentrul situaţiei vor avea doar de suferit.”    

„În circumstanţele actuale este necesară sistarea concentrării migranţilor în zona frontierei şi asigurarea accesului organizaţiilor internaţionale pentru acordarea ajutorului umanitar. De asemenea, considerăm necesare acţiuni orientate spre detensionarea politică a situaţiei cu implicarea tuturor actorilor relevanţi”, se mai spune în comentariul MAE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite