Alexandru Slusari, către Aurel Ciocoi: Când vă veţi caza la hotelul de lux de la Viena, să vă gândiţi la angajaţii CFM care nu au ce mânca de Paşte VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Slusari, deputat Platforma DA, vicepreşedinte al Parlamentului
Alexandru Slusari, deputat Platforma DA, vicepreşedinte al Parlamentului

Vicepreşedintele Platformei DA, deputatul Alexandr Slusari, a vorbit într-un live din faţa  Guvernului pe subiectul situaţiei de la ÎS Căile Ferate, angajaţii căreia au anunţat luni, 26 aprilie, o grevă de avertizare.

Alexandr Slusari cere a treia oară ca subiectul respectiv să fie discutat la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, după ce a mers într-o vizită sterilă la guvern şi a chemat la coagularea de eforturi ale tuturor instituţiilor statului pentru a soluţiona de urgenţă problema gravă în legătură cu situaţia de la ÎS Căile Ferate.

Săptămâna trecută, Platforma DA a depus un proiect de lege pentru a soluţiona parţial problema salariaţilor de la întreprindere, care nu primesc salarii deja de mai bine de 4-5 luni. A fost propusă alocarea subvenţiilor concret pentru angajaţi, şi nu întreprinderii în sine care imediat ce va recepţiona banii va fi asaltată de creditori, existând riscul ca angajaţii să nu-şi primească şi în continuare remunerările. Platforma DA a propus ca subvenţiile alocate să fie în valoare de cel puţin două salarii medii per entitate.

Astfel, Alexandr Slusari a venit la guvern pentru a discuta cu premierul interimar Ciocoi acest subiect, căci CES are dreptul să realoce resurse din buget pe perioada stării de urgenţă. Este nevoie de 56 mln de lei pentru a acoperi necesităţile a circa 6.000 de angajaţi care, la propriu, nu mai au surse de supravieţuire, deşi continuă să vină la serviciu.

Din păcate, premierul e plecat la Viena. În acest context, Alexandr Slusari i-a sugerat premierului ca atunci când se va caza într-un hotel de lux acolo, în Austria, să se gândească bine la oamenii angajaţi la întreprinderea de importanţă strategică pentru ţară - Căile Ferate, care, eminamente, nu mai au ce mânca chiar înainte de sărbătorile pascale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite