Reducere dramatică a profitului băncii familiei Voronin

Reducere dramatică a profitului băncii familiei Voronin

Oleg Voronin, preşedintele Fincombank

Fincombank, bancă controlată de familia fostului preşedinte al Republicii Moldova, liderul comunist Vladimir Voronin, a raportat pentru anul trecut venituri nete de circa 16 milioane de lei, de două ori şi ceva mai puţin decât în anul 2011.

Ştiri pe aceeaşi temă


Controlată de familia fostului preşedinte al Republicii Moldova, liderul comunist Vladimir Voronin, instituţia financiară a raportat şi alte rezultate financiare în scădere. Astfel cota creditelor neperformante a crescut cu circa 10%, iar rentabilitatea activelor s-a redus de două ori şi ceva. În acelaşi timp activele băncii au crescut doar cu ceva mai mult de două  procente. În consecinţă instituţia se află abia pe locul 10 între cele 14 banci moldoveneşti la capitolul valoarea activelor.

Fincombank a avut o ascensiune fulminantă în perioada guvernării comuniste. Familia Voronin deţine un pachet de 20,1% din capitalul Fincombank, care este administrat de Oleg Voronin, feciorul ex-preşedintelui Vladimir Voronin. Alături de Oleg, acţionari la Fincombank sunt Taisia Voronin, soţia liderului PCRM, dar şi fiica lor Valentina Rusu. Cu numele de Voronin printre acţionari mai apar Elena, Ecaterina şi Alexei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: