Moldovenii cu pensii mai mici de 4.000 de lei vor primi un suport unic de 1.000 de lei

Moldovenii cu pensii mai mici de 4.000 de lei vor primi un suport unic de 1.000 de lei

Beneficiarii de toate tipurile de pensii, stabilite până la 1 aprilie 2021, al căror cuantum nu depăşeşte 4.000 lei, precum şi beneficiarii de toate tipurile de alocaţii sociale de stat, cu excepţia alocaţiei pentru îngrijire, însoţire şi supraveghere, vor primi un suport financiar unic, în sumă de 1.000 lei. Decizia a fost aprobată de Guvern, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ministrei sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Viorica Dumbrăveanu, achitarea suportului financiar unic se va efectua prin modalitatea de plată selectată de beneficiar, disponibilă în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay). Responsabilă de evidenţa plăţii sumelor suportului financiar unic este Casa Naţională de Asigurări Sociale.

Cheltuielile pentru plata acestui suport unic vor fi acoperite de la bugetul de stat. Suportul financiar unic va fi acordat pentru 690 334 de beneficiari de pensii şi alocaţii sociale de stat. Proiectul intră în vigoare la 1 aprilie 2021.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările