Fermierii din R. Moldova vor beneficia de compensarea integrală a accizei la motorină

Fermierii din R. Moldova vor beneficia de compensarea integrală a accizei la motorină

Producătorii agricoli micro, mici şi mijlocii vor beneficia de compensarea accizei la motorina utilizată de la începutul anului curent, în valoare de până la 100% sau 2980 lei pentru o tonă. O decizie în acest sens a fost aprobată de Guvern. Potrivit hotărârii, modificările au fost efectuate în contextul scumpirii motorinei, atât în plan internaţional, cât şi naţional, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totodată, se va achita integral acciza la motorină pentru toate tipurile de exploataţii din sectorul zootehnic. Producătorii agricoli mari vor beneficia de compensaţii în cuantum de 30% sau 894 lei pentru o tonă. În acest scop, din Fondul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural vor fi alocate suplimentar 120 milioane de lei. Astfel, Fondul pentru rambursarea integrală a accizei pentru producătorii agricoli va constitui 320 de milioane de lei. Solicitanţii de compensaţii vor putea depune pe parcursul anului două dosare la oficiile teritoriale ale Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură sau câte un dosar per semestru. Plafonul maxim pentru un beneficiar este de 200 de mii de lei anual, dublu faţă de prevederile anterioare. Astfel, noile modificări vor permite producătorilor agricoli mici şi mijlocii să efectueze lucrări mecanizate pe circa 800 de hectare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările