VIDEO S-au aprins luminiţele din Pomul de Crăciun de la Chişinău

VIDEO S-au aprins luminiţele din Pomul de Crăciun de la Chişinău

FOTO publika.md

După câteva zile în care cel mai discutat subiect de la Chişinău a fost problema privind instalarea Pomului de Crăciun din centrul Capitalei, bradul a ajuns în sfârşit în Piaţa Marii Adunări Naţionale, iar în seara de duminică, 3 decembrie, s-au aprins şi luminiţele de pe acesta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pomul are 17 metri şi a fost tăiat în dimineaţa zilei de 2 decembrie, din curtea unei grădiniţe din sectorul Botanica al Capitalei, transmite IPN.

Sâmbătă dimineaţă, în PMAN a fost instalat bradul de 29 de metri, adus din Ucraina, care a ajuns la Chişinău cu întârziere şi cu multe crengi rupte. Muncitorii de la Spaţii Verzi au încercat să-l reanimeze, dar primarul interimar Silvia Radu a cerut să fie dat jos şi s-a angajat să cumpere personal alt brad.

Silvia Radu precizează că a cumpărat bradul din banii proprii şi îl donează municipalităţii. Acesta a costat 10 mii de lei, bani care, până la urmă, vor fi donaţi unui orfelinat din Chişinău.

Mai devreme, Silvia Radu a adus acuzaţii la adresa liberalilor pentru felul în care a ajuns bradul din Ucraina. „În această dimineaţa bradul a fost ridicat în grabă, fără sa fiu anunţată de halul în care a ajuns. S-a dorit acest spectacol grotesc, dirijat prin sms de un tovarăş fruntaş liberal”, a scris Silvia Radu pe Facebook.

În replică, vicepreşedintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a declarat că, „după zeci de mii de lei din bani publici cheltuiţi pentru aceasta goană după exuberanţă, primăriţa impostoare a decis să instaleze totuşi bradul propus de cei de la spaţii verzi încă acum o lună (…) Evident, în mod samavolnic, fără autorizaţie de defrişare, cu grave abateri de la lege si cu grave prejudicii aduse mediului”.

Bradul cumpărat din Ucraina cu 15 mii de lei va fi tăiat, iar partea de sus va fi şi ea donată. Pentru felul în care a ajuns bradul la Chişinău se va face o anchetă internă.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările