VIDEO Doi tineri, reţinuţi în Chişinău pentru furt din locuinţe

VIDEO Doi tineri, reţinuţi în Chişinău pentru furt din locuinţe

FOTO simbol

Doi membri ai unui grup criminal au fost reţinuţi, ulterior arestaţi, pentru o serie de furturi din locuinţe, comise în zona de centru a Republicii Moldova. Ultima fărădelege a acestora a fost comisă pe 24 ianuarie, când cei doi ar fi sustras dintr-o gospodărie din satul Gradişte, raionul Cimişlia, un safeu în care se aflau 70.000 de lei si 1.600 euro, cât şi alte bunuri, în sumă totală de 104.356 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Indivizii au fost reţinuţi în Chişinău în timp ce se deplasau cu un automobil luat în chirie. În urma percheziţiilor efectuate la una din persoanele bănuite, poliţiştii au depistat şi ridicat mijloace financiare (în valută străină şi lei moldoveneşti), precum şi alte obiecte.

S-a stabilit că membrii grupării sunt implicaţi timp de două luni în comiterea a zece furturi pe teritoriul raioanelor Ialoveni, Hânceşti, Nisporeni şi Cimişlia, care au asemănări după modalitatea de săvârşire, dar şi material probatoriu.

Suspecţii acţionau pe timp de zi, când stăpânii lipseau. Metoda de pătrundere  în locuinţe era una clasică (prin efracţie, forţând geamurile şi uşile din termopan), de unde în cele mai multe cazuri sustrăgeau bani şi articole din aur.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru furt, iar la demersul procurorilor, indivizii au fost arestaţi pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă închisoare de până la patru ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: