Un fost executor judecătoresc riscă până la 15 ani de închisoare pentru delapidarea averii străine şi abuz în serviciu

Un fost executor judecătoresc riscă până la 15 ani de închisoare pentru delapidarea averii străine şi abuz în serviciu

FOTO simbol sursa Shutterstock

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie anunţă despre finalizarea şi expedierea în judecată a unui fost executor judecătoresc în circumscripţia Camerei Teritoriale Nord, învinuit pentru 12 episoade de ”depăşire a atribuţiilor de serviciu” şi ”delapidarea averii străine”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit probatoriului, în perioada anilor 2014 – 2017, deţinând funcţia de executor judecătoresc, acesta ar fi extras şi însuşit sumele plasate de debitori pe contul special, ce urmau a fi transmise creditorilor.
 
De asemenea, procurorii au mai stabilit că în aceiaşi perioadă, având în procedură un act executoriu de încasare a datoriei de la debitor în beneficiul creditorului, învinuitul ar fi înstrăinat ilegal 8 bunuri imobile ale debitorului, ştiind cu certitudine că acestea erau sechestrate într-o cauză penală.
 
Potrivit estimărilor, în total, prin acţiunile ilegale ale inculpatului, părţile vătămate ar fi fost prejudiciate cu peste 450 mii de lei.
 
În primăvara anului 2018, acesta a fost anunţat în urmărire penală, după ce s-a eschivat de la organele de drept. În octombrie 2020 învinuitul a fost reţinut în România, iar peste o lună - extrădat autorităţilor Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală.
 
În prezent, învinuitul se află în arest preventiv, iar fiind audiat de procurori a refuzat să facă declaraţii.
 
Pentru faptele incriminate, fostul executor judecătoresc riscă de la 8 până la 15 ani închisoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările