Secretul offshore va fi anulat în R. Moldova

Secretul offshore va fi anulat în R. Moldova

FOTO simbol Sursa Shutterstock

Secretul offshore va fi anulat pentru a asigura o transparenţă maximă în activitatea companiilor din Republica Moldova. Guvernul a aprobat miercuri, 13 octombrie, avizul pentru modificarea Legii privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice şi a întreprinzătorilor individuali, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit documentului, va fi publicată lista beneficiarilor efectivi ai tuturor companiilor cu fondatori în jurisdicţii care nu asigură transparenţa. Accesul cetăţenilor la informaţia din Registrul de stat cu privire la beneficiarii efectivi va fi asigurată de Agenţia Servicii Publice. Aceasta va putea fi accesată pe toate platformele existente de publicare a datelor deschise despre companii.

„Impactul major este totuşi eliminarea unui mare focar de corupţie la nivel înalt, crime financiare, evaziune fiscală, ştiind că secretul offshore prezintă mari riscuri pentru stabilitatea şi securitatea economică a statului”, a declarat ministrul justiţiei, Sergiu Litvinenco.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările