Peste 74.000 de dolari, bijuterii şi monede vechi, depistate pe Aeroportul Chişinău

Peste 74.000 de dolari, bijuterii şi monede vechi, depistate pe Aeroportul Chişinău

Peste 74 de mii de dolari americani, bijuterii, monede vechi şi obiecte confecţionate din metale preţioase au fost depistate în bagajele personale a doi cetăţeni ai Federaţiei Ruse şi unui conaţional. Posesorii nu deţineau vreun act de însoţire pentru obiectele în cauză şi nici nu au declarat suma de bani. Incidentele au fost consemnate în punctul de trecere a Aeroportului Internaţional Chişinău, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Poliţiei de Frontieră, obiectele suspecte au fost depistate în timpul verificării bagajelor cu ajutorul aparatului cu raze-X. La deschiderea genţii au fost depistate câteva bijuterii, monede şi obiecte din metale preţioase. Audiat, moldoveanul a declarat că le-a procurat din Statele Unite cu ceva timp în urmă. Acum are intenţia de a îşi schimba domiciliul în Marea Britanie, pentru care şi-a luat toate lucrurile necesare. În momentul intervievării, nu deţinea niciun act de însoţire pentru obiecte ridicate.

Al doilea incident a vizat doi pasageri ai cursei Sankt Petersburg-Chişinău-Antalia. Aceştia se aflau în tranzit prin Republica Moldova şi, pentru a nu aştepta în aeroport, au decis să viziteze Chişinăul. La întoarcere, fiind verificaţi pentru a li se autoriza ieşirea din ţară, a fost depistată suma de 74 550 de dolari. Întrebaţi despre suma de bani, călătorii au comunicat că se aflau în tranzit, motiv pentru care au omis fără intenţie faptul că trebuiau sa facă declaraţie.

Despre ambele incidente au fost informaţi angajaţii Serviciului Vamal, în competenţa cărora au fost redirecţionate cazurile pentru a fi cercetate şi luate deciziile ce se impun.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările