Patru străzi din Chişinău vor fi reparate capital în 2018

Patru străzi din Chişinău vor fi reparate capital în 2018

FOTO chisinau.md

SummaryDirecţia generală transport public şi căi de comunicaţie îşi propune pentru anul viitor reabilitarea a circa 20 de kilometri de drum. Patru străzi – 31 august, Alexandru cel Bun, Tighina şi Ion Creangă – urmează să fie reparate capital. De asemenea, urmează să fie reparate străzile de ocolire pentru transportul de mare tonaj. Acţiunile se regăsesc în Planul pentru fluidizarea traficului rutier din municipiul Chişinău, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful interimar al Direcţiei, Vitalie Butucel, a declarat la şedinţa operativă de la Primărie că străzile 31 august, Alexandru cel Bun, Tighina urmează să fie reparate din bani oferiţi de BERD. 

Suma necesară este estimată la circa 10 milioane de euro. Strada Ion Creangă urmează să fie reparată din bani municipali şi în acest sens e nevoie de circa 35 de milioane de lei.

Printre străzile de ocolire care urmează să fie reparate se numără Bucovina, Nicolae Milescu-Spătaru, Transnistria, Industrială şi Băcioii Noi. 

De asemenea, urmează a fi reconstruit nodul rutier Ismail – Calea Moşilor – Calea Basarabiei – Vadul lui Vodă. Printre obiectivele planificate sunt menţionate proiectarea şi reconstrucţia  semafoarelor din capitală. 

Planul de acţiuni prevede, de asemenea, amenajarea a două sensuri giratorii – Calea Orheiului – Studenţilor – Socoleni şi Ştefan cel Mare şi Sfânt – Ion Creangă – Calea Ieşilor. În acest este necesară o sumă estimativă de 55 de milioane de lei.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările