Opt persoane, reţinute într-un dosar de corupţie în cadrul Agenţiei Servicii Publice din R. Moldova

Opt persoane, reţinute într-un dosar de corupţie în cadrul Agenţiei Servicii Publice din R. Moldova

FOTO simbol Sursa Shutterstock

Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au documentat activitatea unui grup criminal organizat, creat cu scopul facilitării susţinerii examenului auto.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ofiţerii de informaţii şi procurorii au stabilit că membrii grupului criminal îi echipau pe candidaţi cu tehnică specială şi organizau de la distanţă transmiterea corectă a răspunsurilor pentru a înlesni susţinerea examenului auto în condiţii sigure. 

Aceştia argumentau că deţin influenţă asupra persoanelor publice din cadrul Agenţiei Servicii Publice (ASP), pentru ca ultimii să ignore ilegalităţile admise în cadrul susţinerii examenelor.

Urmare a celor constatate, PCCOCS a pornit o cauză penală, conform elementelor constitutive ale infracţiunii prevăzute de art. 326 alin. (3) lit. b) din Codul penal. 

În rezultatul unui şir de măsuri speciale de investigaţii s-a stabilit că mai multe persoane acţionând cu intenţie directă, asociindu-se într-un grup criminal, din care fac parte opt cetăţeni, identitatea cărora deja a fost stabilită, precum şi alte persoane în curs de identificare, au facilitat susţinerea examenelor auto în cadrul subdiviziunilor ASP, pe întreg teritoriul Republicii Moldova. 

Pentru serviciile prestate aceştia solicitau remunerări ilegale care variau între 500-1.000 euro.

Subdiviziunile securităţii interne ale SIS şi ASP au reţinut în flagrant delict mai mulţi cetăţeni moldoveni, asupra cărora a fost depistată şi ridicată tehnica specială.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările