Tânără salvată de la înec în sectorul Botanica

Tânără salvată de la înec în sectorul Botanica

O adolescentă de 18 ani a fost salvată de la înec în această dimineaţă, 3 februarie. S-a întâmplat la lacul de la Porţile Oraşului din sectorul Botanica, unde săptămâna trecută a avut loc un caz similar, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Daria Neceaeva, a declarat totul s-ar fi întâmplat după ce fata a încercat să traverseze lacul pe gheaţa subţire. Când au ajuns la faţa locului salvatorii, adolescenta era la o distanţă de aproximativ zece metri de la mal.

Fata a fost scoasă din apă, fiindu-i acordat primul ajutor medical. Aceasta a suferit hipotermie şi a fost transportată la spital.

Acum patru zile, un alt adolescent era cât pe ce să se înece în acelaşi lac. Băiatul de 12 ani a decis să încerce gheaţa, dar aceasta s-a spart şi a căzut în apă. Un prieten a apelat la 112. Salvatorii au reuşit să-l scoată pe adolescent la timp din apă şi  să-i facă manevrele de resuscitare.

Părinţii sunt atenţionaţi despre riscul aflării minorilor în preajma bazinelor acvatice fără supraveghere. Salvatorii atenţionează că ieşirea pe gheaţă prezintă pericol. Oamenii, mai ales cei care au în grijă minori, sunt îndemnaţi să dea dovadă de prudenţă în preajma surselor acvatice şi să monitorizeze copiii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: