HANDBAL ULIM-Alexia vrea să joace cu rușii doar la Chișinău

HANDBAL ULIM-Alexia vrea să joace cu rușii doar la Chișinău

MIHAI BURCIU Jucătorii de la ULIM-Alexia (în roșu) au marcat 70 de goluri în poarta echipei Dobrudja

Gruparea din Capitală a început pregătirile pentru confruntările din etapa a treia a competiţiei organizate de EHF. Din motive financiare, formaţiile noastre aleg de obicei să joace meciurile din turneele europene în deplasare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acum însă, Anatol Pervanciuc, preşedintele clubului ULIM-Alexia, a propus ruşilor de la Kaustik să se confrunte cu handbaliştii noştri în ambele partide la Chişinău, în sala sportivă „Alexia".

Deocamdată, adversarii nu au răspuns invitaţiei. „Ne-au spus că avem o echipă bună, cu jucători care au evoluat în Belarus, Polonia, Germania şi România. Probabil, se tem un pic de noi şi de aceea nu ne-au dat niciun răspuns", a declarat oficialul.

El a explicat că o deplasare în Rusia ar costa mai mult echipa decât să organizeze două meciuri în Moldova. Chiar şi aşa, formaţia nu are suficienţi bani pentru a acoperi toate cheltuielile ce ţin de cazarea adversarilor şi arbitrilor, închirierea sălilor pentru antrenamente şi şedinţe tehnice. „Nu cred că ne-am putea descurca singuri. Avem nevoie de susţinere din partea autorităţilor", a menţionat Pervanciuc.

Potrivit calendarului, meciurile ULIM-Alexia - Kaustik urmează să aibă loc pe 26 sau 27 noiembrie şi pe 3/4 decembrie. Dubla va conta pentru turul trei preliminar din Cupa Cupelor, unde moldovenii au acces în premieră după ce au trecut de formaţia bulgară Dobrudja, în runda secundă a competiţiei.

Formaţia rusă este de trei ori campioană naţională, odată a devenit vicecampioană şi de trei ori, inclusiv anul trecut, a cucerit bronzul.

MECI DE VERIFICARE CU BELARUŞII

Marţi, handbaliştii noştri şi-au făcut „încălzirea" într-un amical cu echipa Kronon Grodno, care se află în cantonament în Republica Moldova. Belaruşii sunt pe locul nouă în clasamentul campionatului intern şi au vizitat ţara noastră profitând de o pauză competiţională.

Duelul moldo-belarus a fost unul spectaculos şi apreciat de suporterii din tribune. Gazdele au smuls o victorie cu un scor strâns de 35-32. Golgeterii echipei noastre, Artiom Juravliov şi Alexandru Pervanciuc, au demonstrat un joc eficient în ofensivă, marcând câte şapte goluri. Patru goluri a înscris în această partidă Alexei Pervanciuc, iar Serghei Nazarco şi-a trecut de trei ori numele pe tabela de marcaj.

MOLDOVA LA CHALLENGE TROPHY

Lotul naţional de handbal masculin se pregătește pentru deplasare în Malta, unde vor avea loc meciurile grupei B din cadrul Challenge Trophy-2012. Tricolorii vor lupta cu echipele Scoţiei (4 noiembrie), Maltei (5 noiembrie) și Azerbaidjanului (6 noiembrie).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: