Doi angajaţi ai Inspectoratului pentru Protecţia Mediului, reţinuţi pentru o mită de 60 mii de lei

Doi angajaţi ai Inspectoratului pentru Protecţia Mediului, reţinuţi pentru o mită de 60 mii de lei

FOTO simbol cna.md

Un inspector din cadrul aparatului central al Inspectoratului pentru Protecţia Mediului şi altul din Direcţia control al fondului forestier, ariilor naturale protejate şi spaţiilor verzi au fost reţinuţi luni, 17 februarie, de CNA şi procurorii anticorupţie. Bărbaţii sunt suspectaţi că au primit 60.000 de lei de la  şeful unui ocol silvic pentru a trece cu vederea încălcările depistate în timpul verificărilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit materialelor cauzei, funcţionarii ar fi inspectat ocolul silvic Căuşeni la începutul lunii noiembrie 2019, notând mai multe nereguli. Însă pentru a nu-l sancţiona pe şeful ocolului şi pe maistru, aceştia le-au cerut 54.000 de lei, iar ulterior încă 6.000 de lei pentru a nu indica abaterile depistate şi pentru a emite Actul de coordonare a tăierilor produselor principale pentru anul 2020.
 
Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere activă, banii fiind transmişi în câteva tranşe sub controlul CNA. Funcţionarii au fost reţinuţi în urma percheziţiilor operate în maşinile, birourile de serviciu şi la domiciliile acestora, unde a fost găsită şi o parte din banii pretinşi.
 
Aceştia sunt reţinuţi pentru 72 de ore şi riscă până la 10 ani de închisoare, în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: