Digurile de pe Prut şi Nistru, neconsolidate de peste 70 de ani

Digurile de pe Prut şi Nistru, neconsolidate de peste 70 de ani

Mai multe specii de peşti sunt pe cale de dispariţie

Ministrul Mediului Gheorghe Şalaru a spus că până în prezent au fost consolidaţi numai 27 de kilometri din cei peste 1.000 de kilometri de diguri, pe cele două râuri.

Peste 1.000 de kilometri de diguri de pe râurile Prut şi Nistru nu au fost consolidate de peste şapte decenii, iar daunele cauzate de acestea sunt de ordinul miliardelor de lei, a precizat ministrul Mediului, Gheorghe Şalaru, relevă Info-Prim Neo.

Oficialul a mai spus că pentru ultimii trei ani Fondul Ecologic Naţional a alocat circa 70 de milioane de lei cu care au fost consolidaţi 27 de kilometri de diguri şi alte construcţii hidrotehnice în raioanele Hânceşti, Ştefan Vodă şi Anenii Noi.

Ministrul a reiterat faptul că pe Prut şi Nistru sunt probleme serioase în ceea ce priveşte flora şi fauna acvatică, mai multe specii de peşti fiind pe cale de dispariţie. Acesta a mai spus că în acest an pe Nistru urmează să fie instalate opt staţii automate de prevenire a dezastrelor şi alte 11 vor fi puse în funcţiune pe Prut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările