Contrabandă de milioane de lei cu biciclete şi accesorii moto la postul vamal Tudora

Contrabandă de milioane de lei cu biciclete şi accesorii moto la postul vamal Tudora

FOTO procuratura.md

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Serviciul Vamal, investighează o infracţiune de contrabandă cu mărfuri de provenienţă chineză, care au intrat în Republica Moldova prin postul vamal Tudora (la hotar cu Ucraina), cu valoarea estimată la peste 4 milioane lei.

Conform actelor prezentate la Postul Vamal, rezultă că lotul de marfă transportat cu patru autocamioane ar fi fost compus din maşini pentru prelucrarea cerealelor, care potrivit legii, sunt scutite de achitarea drepturilor de import. Prin urmare, autocamioanele au fost direcţionate pe culoarul verde, cu validarea şi acordarea liberului la vamă.

În rezultatul controlului, oamenii legii au stabilit că mărfurile transportate nu coincid cu mărfurile indicate în declaraţiile vamale prezentate. Respectiv, în containere au fost identificate mărfuri, care în mod obligatoriu urmau a fi supuse plăţilor vamale: biciclete, piese pentru biciclete, accesorii moto, precum şi piese pentru motociclete.

La 22 ianuarie curent, a fost pornită urmărirea penală în baza bănuielii rezonabile de comitere a infracţiunii de contrabandă.

Potrivit legii, infracţiunea de contrabandă se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă de până la 550 mii lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: