Cabinetul individual al medicului de familie poate fi înregistrate la ASP

Cabinetul individual al medicului de familie poate fi înregistrate la ASP

FOTO pexels.com

Persoanele care doresc să înregistreze un cabinet individual al medicului de familie sau un centru al medicilor de familie pot depune cererile la Agenţia Servicii Publice. Serviciile sunt prestate de ASP odată cu intrarea în vigoare a mai multor modificări legislative în acest sens din 27 iulie, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un comunicat de presă se menţionează că centrele medicilor de familie se înregistrează conform procedurii înregistrării de stat a persoanelor juridice, iar cabinetul individual al medicului de familie – conform procedurii prevăzute pentru întreprinzătorii individuali. Persoanele juridice pot depune cererile de înregistrare la centrele multifuncţionale sau subdiviziunile Agenţiei Servicii Publice din localităţile unde îşi au sediul.

Dacă se doreşte înregistrarea întreprinzătorului individual – cererea se depune în localitatea de reşedinţă indicată în buletinul de identitate. La înregistrare, solicitanţii trebuie să prezinte actele de constituire, împreună cu avizul Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Cabinetul individual al medicului de familie şi centrul medicilor de familie reprezintă forme de organizare a activităţii profesionale a medicilor de familie, titulari ai practicilor prin care aceştia îşi exercită independent profesiunea.

Noile servicii oferite de ASP sunt parte a Reformei Asistenţei Medicale Primare iniţiate de Guvern, ce prevede că medicul de familie îşi poate alege individual forma de activitate – fie cabinet individual, fie centru al medicilor de familie, fondat de doi şi mai mulţi medici de familie titulari, fie angajat în cadrul unui prestator de asistenţă medicală primară existent.

Cabinetul individual al medicului de familie şi centrul medicilor de familie îşi vor putea desfăşura activitatea în continuare în spaţiile din cadrul instituţiilor medico-sanitare publice, puse la dispoziţie prin comodat de autorităţile administraţiei publice locale şi centrale, ori vor putea activa în alte spaţii private proprii sau luate în locuţiune.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările